Бъди проклет!

ЗЛОВЕЩАТА СИЛА НА ПРОКЛЯТИЕТО

Хората, които вярват в прераждането, се пазят да не пожелаят зло на когото и да било, защото са убедени, че рано или късно злината ще се завърне при тях и ще ги смаже.

Безпристрастните хора обаче не вярват, че е възможно да опропастиш нечий живот само с няколко

злонамерени думи или с едно проклятие. Парапсихолозите не мислят така и привеждат като доказателства някои доста зловещи факти…

Рой Съливан бил горски пазач в Националния парк на САЩ „Шенандоа”. Един ден той съвсем неволно прострелял детето на известен маг и шаман.

Същият начаса го проклел с думите: „Да умреш от огън!”

Станало нещо направо невероятно… Рой Съливан бил поразен пет пъти от мълния и всеки път пораженията върху него били по- тежки от предходния. Превърнал се в инвалид, той бил пенсиониран и престанал да излиза на открито.

Въпреки това Рой бил поразен още три пъти от кълбовидни мълнии. Последният път клетникът бил така обгорен, че човекът, който го намерил, го взел за овъглен дънер.

Въпреки това Съливан оцелял. Но той нямал вече сили да се бори с проклятието. Загинал действително от огън- пръснал си черепа с пистолет…

През 1971 година американецът Робърт Хайнъл написал книга за хаитиянския диктатор Франсоа Дювалие. Вдовицата на диктатора произнесла ритуално проклятие над книгата и нейния автор. Най- неочаквано животът на Хайнъл взел много лош обрат.

Ръкописът на книгата изчезнал, после най- неочаквано се появил в заключен сейф на издателството. Когато го изпратили за печат, машината за подвързване на книги се повредила.

Журналист от „Вашингтон Пост”, планирал интервю с автора, получил възпаление на сляпото черво и починал. Самият Хайнъл се спънал и си счупил крака на три места. Малко по- късно го ухапало бясно куче. Най- накрая злощастният писател починал най- неочаквано и мистериозно. При това смъртта го настигнала на остров Бартоломей, който се намира в непосредствена близост до Хаити.

Карибската магия „ууду”, използвана очевидно от мадам Дювалие, отдавна е известна със своята зловеща ефективност…

Проклятията, отправени от умиращи хора, като че ли притежават някаква особена сила. Исторически факт е проклятието на една от „салемските вещици”, изречено на самата клада. Набедената за вещица женица проклела един от мъчителите си и му казала, че „ще пие кръв”. И действително- извергът умрял малко по- късно от кръвоизлив в белите дробове.

Зла орис преследва и осквернителите на гробове. През 1923 година английският археолог Хауърд Картър разкрил гробницата на Тутанкамон. Точно по това време археологът си купил канарче, което след време било убито от кралска кобра- символът на фараона. Един от сътрудниците на Картър пък- лорд Карнавън, станал жертва на загадъчна инфекция и умрял от неизлечима пневмония. В момента на неговата смърт осветлението в целия град Кайро угаснало за часове. Кучето на лорда надало страшен вой и издъхнало в ужасни мъки. Проклятието над това откритие тегне и до наши дни- през 1979 година охранителят Джордж Ла Браш получил удар, докато охранявал маската на фараона, изложена в Сан Франциско.

Водещи парапсихолози смятат, че силата на проклятието зависи от индивидуалната кармична обремененост, но и от силата на връзката между жертвата и този, който я проклина. Смята се също така, че силно изявената омраза има разрушителна сила. Тя може не само да отклони човека от пътя му, но и да го съсипе, разруши, ликвидира. Доказано е също така обаче, че тези отрицателни емоции предизвикват и тежки заболявания у човека, произнесъл проклятието.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: