В царството на Морфей

МАГИЯТА НА СЪНЯ

Моят сайт www.SuperAstro.net е посветен изцяло на астрологията. Този блог обаче се занимава не само с астрология, но и с парапсихология и езотерика. Затова в него аз разглеждам явления, които малко или повече са свързани с  паранормалното.

Днес искам да се спра на един крайно интересен и загадъчен феномен… Нашите сънища и съновидения представляват все още една истинска загадка на науката. Знаят се обаче куп неща, с които искам да ви запозная…

За да установим на контрол над съня, ние трябва да преминем през четири степени на развитие:

1. Първата е осъзнаването по време на сън

Трябва да се осъзнае себе си, своята самоличност, че е заспал , че сънува.Трябва да наблюдава с критичен поглед и да отдели емоционално себе си от събитията около него. По този начин сънуващия може да се научи да наблюдава ужасите на своите нощни кошмари с тих интерес или може би с умерена наслада,все едно наблюдава лошо направен филм. Овладяването на първата степен започва със събуждането, на съзнанието на Мага, от време на време,обикновено към края на съня. В началото умът му е като изпаднал в бездейна вцепененост, все едно че се е дрогирал, а мисленето му е ирационално. Накрая ще достигне до положението, при което може да наблюдава съня от самото му начало с абсолютна яснота на съзнанието.

2. Втора степен е намесата в съня

Вместо просто да наблюдава, Магът ще действа, за да осуети изхода на своя сън.

В сънищата Волята се превръща в реалност. Ако бъде атакуван от неприятели, Магът ще запрати пентаграма и ще ги унищожи. Не съществува предел за силата на Мага в неговите сънища. Той може да разруши планини и да превърне пустини градини. Може да създаде живот от пръст и да го унищожи.Тази власт трябва да се използва разумно, за да не се разруши вътрешния психически баланс.

3. Третата степен е създаването на сънища чрез съзнателна Воля

Да се създават сънища значи те да се изваят от материала на психиката, Магът композира съня така, че да съответства на неговите цели, вместо да се опитва да накара съня, наложен му насила, да обслужва неговите цели. Създаването на сънища е възможно и в будно състояние.

Съществуват много случаи на адепти, увлекли се толкова силно от виденията, че отричали водещото значение на физическия свят и се пристрастявали към халюцинациите.

Единствената проверка е качеството на преживяването. Ако то е толкова действително, колкото е всяко нещо в живота, и е достатъчно осезаемо, за да бъде докоснато, и ако разкрива и най0дребни подробности, които не са били предварително планирани, то може би е истински психическо преживяване. магът има възможност да преобразува проблемите от своя живот в символи на съня, върху които може да упражнява тотален контрол.

Трябва да се спазва златното правила – Действай само където е необходимо.

4. Последната и най-висока степен на контрол е несънуването

Докато Магът въздейства и реагира на своите сънища, той продължава да е затворник на своята карма, както биха се изразили адептите от Изтока- т.е. все още е привързан към колелото на действие и ответно действие. само с пълно унищожаване на илюзиите на сънищата, както и илюзиите на будното състояние може да се достигне до неподвижната ос на колелото на Духа. Тази четвърта и последна степен не е за Мага, тъй като тя прави невъзможна магията, по своята същност магията е част от причината и следствието.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

3 коментара to “В царството на Морфей”

  1. Borislav Says:

    Професоре имам прекалено много въпроси над тази тема за сънищата и до сега не съм намерил отговори.Всичко което сте написали е абсолютно вярно,минал съм през тези етапи на сънища.Просто ако е възмжно да побликувате още материал за сънищата.Това ми е една от най-голямите загадки….и хиляди въпроси ми се въртят в главата.
    А и да допълня,че съновниците са най-голямата глупост няма нищо вярно в тях!

  2. Апостол Апостолов Says:

    Мисля, че е точно така- всичките тези съновници са една голяма глупост. Затова ще увдовлетворя молбата ви- в началото на август ще публикувам материал, озаглавен “ Астрологично тълкуване не сънищата“.

  3. Апостол Апостолов Says:

    В моята книга „Таро, Кабала, Карма“, издадена от ИК „Труд“ ще намерите много материали, посветени на астрологичното тълкуване на сънищата.

Вашият коментар