Върховната истина

ЗАКОНИТЕ НА ОКУЛТИЗМА

Моят сайт www.SuperAstro.net е един професионален астрологичен сайт. Той не се занимава с окултни техники и практики. Обаче… Преди време няколко мои почитатели се обърнаха с молба към мен- те поискаха да им разясня законите на окултното.

Ще ви запозная с окултните закони пределно кратко и ясно:

1. Не вреди нито с дума, нито смисъл , нито с дело на никое живо същество

2. Ако не те молят за нещо – не го прави. Помолят ли те – направи го.

3. Ако не можеш да сториш нещо не го обещавай

4. Отнасяй се към хората както към себе си

5. Не съди

6. Изпълнявай добрите желания

7. Изпълнявай дълга си пред обществото

8, Уважавай обичаите и законите на страната, в която живееш

9. Пази тайните и традициите

10. Не мисли зло защото мислите са бумеранг

11. Търси щастието в щастието на другите

12. Стреми се към духовното и възвишеното, избягвай дребното и

второстепенното

13. Чети

14. Обичай

15. Не бъди злопаметен

16. Не се напрягай, напрежението е смърт, а отпускането живот

17. Никога не се обиждай. Обидата е кармична грешка

18. Ако ревнуваш включваш програмата за самоунищожение

19. Завистта причинява болести

20. Не говори прекалено бъбривеца е находка за шпионина

21. Никога не се отчайвай. Отчаянието поражда болест на белите дробове

33. Радвай се на живота, той е прекрасен и удивителен

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

Реклами

4 коментара to “Върховната истина”

 1. esikabg Says:

  Здравейте!
  Много ми харесаха темите в блога Ви и затова реших да Ви пиша. Аз също чета езотерика от няколко години насам и съм си извела за себе си няколко принципа. Мисля, че всяко нещо си има своя причина и следствие и че непознаването на този закон се нарича „Съдба“. Мога да напиша още от моите идеи и вярвания, но ще стана прекалено обстоятелствена. Също така ме впечатли статията ви за духовете и призраците и ще ви помоля ако имате време да ми пишете на майла, защото имам няколко въпроси свързани с вашата теория за тези неща. Пожелавам ви много късмет и светлина.

  Поздрави от ЕсиКа
  esika@abv.bg

 2. Апостол Апостолов Says:

  Благодаря ви за хубавите думи! Бързам да ви уверя, че с удоволствие бих публикувал в този мой блог ваши материали, стига да имате такива. Бъдете здрава и много успехи с езотериката!

 3. EsiKa Says:

  Херметизмът е древно учение и мисля, че може да се открият интересни отправни точки в по-долу написаните редове. Приятно четене на търсещите….
  Хермес Трисмегист е една изключително интересна фигура в древната история. Наричан е още Хермес ТрижВелики, защото е тройно велик, велик в трите свята: физически, духовен и божествен. Учените му преписват основите на повечето съвременни науки като астрономия, химия и медицина. Алхимиците казват, че той е основателя на алхимията и астрологията. Суфите смятат, че един от древните велики учители на това, което сега се нарича Път на Суфите. Херметици считат, че той е дал 7-те ключа, които отключват всяка врата на Небето и Земята. Други изследователи (например мавританския историк Саид от Толедо починал 1069г) твърдят, че в различните култури Хермес е бил наричан с различни имена: в древен Египет – Хермес и Тот, сред евереите и в Библията – Енох, а сред арабите – Идрис. За латински аналог се смята Меркурий. В архивите на Школата на Беинса Дуно се пази информация, че Хермес е един от великите Учители на Бялото Братство.

  За жалост голяма част от неговите трудове са изчезнали, а се твърди, че е имало томове. Основното произведение, от което са останали свидетелства е Кибалион (Изумрудения Скрижал и Корпус Херметикум са други два трактата, които също са запазeни и се твърди, че са от Хермес). В Кибалион се предават 7-те херметични принципа. Според някои изследователи те са в основата на музикалната динамична медитация Паневритмия. Това изглежда логично, тъй като Хермес е смятан за откривателя на флейтата и човек, който е можел с музика да вдъхновява хората и да събужда Доброто в тях. (виж например “Суфиите”, Идрис Шах, стр. 231-235. 2003г)

  И досега Хермес се свързва с древната мъдрост и връзката между човека и Висшия свят. Термина “херметичен” идва от неговия древен създател и означава таен, заключен. От там идва и твърденията, че древното знание е херметично или както бяхме споменали в друга тема, то може да бъде достигнато само с нужните ключове и умение за тяхното ползване. А умението се придобива с работа и практика.

  Седемте принципа на Хермес Трисмегист гласят:

  Първият принцип: “Вселената е ментална”
  Принцип на съответствието: “Както е горе, така е и долу и както е долу, така е и горе.”
  Принцип на вибрацията: “Нищо не е в покой, всичко се движи, всичко вибрира.”
  Принцип на полярността: “Всичко е двойствено, всяко нещо притежава два полюса. Противоположностите са еднакви по своята природа, но са различни по степента на вибрациите си.”
  Принцип на ритъма: “Всичко тече навътре и навън, всяко нещо има своите приливи и отливи; люлеенето на махалото присъства във всяко нещо.”
  Принцип на причината и следствието: “Всяка причина има свое следствие и всяко следствие има своя причина. Случайността не е нищо друго освен името на закона, който не е познат.”
  Принцип на пола: “Всяко нещо притежава своя мъжка и женска същност.”

 4. Апостол Апостолов Says:

  Нямах предвид точно това. Мислех да публикувам ваш материал на страниците на блога. Помествам го като коментар тук, но ще го публикувам и като следващ материал в блога ми. Надявам се, че не възразявате.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: