Тринадесетата зодия

ПОД ЗНАКА НА ПАЯКА

Трябва да направя едно признание. В моя астрологичен сайт  www.SuperAstro.net аз премълчавам някои неща. Така например дори и не споменавам тринадесетата зодия, но сега ще наваксам този мой пропуск.

Цели кофи с мастило се изписаха за тази пуста тринадесета зодия… Различни драскачи я наричаха ту Змиеносец, ту Копиеносец, ту психическа зодия. Някои стигнаха дори дотам, че въз основа на тези дилетантски брътвежи “обориха” цялата астрология…

Каква е истината всъщност?… В древни, незапомнени времена астролозите действително са боравели с 13 зодии. Те наричали тринадесетата зодия “Паяк”. Символът на тази зодия бил мистичният Келтски кръст, смятан за символ на Земята.

В съвременната астрологична литература не можете да намерите и едно единствено изречение за тази тайнствена тринадесета зодия. Тук- таме се срещат само намеци за някаква “забранена зодия”. Само в някои апокрифи може да се намери цялата истина по въпроса.

Както вече отбелязах, мнозина астролози, подвизавали се преди нашата ера, разделяли Зодиака на 13 части, като на зодията Паяк отреждали периода между 16 май и 12 юни. Смятали, че регент н тази зодия е Луната с цялата нейна променливост и непостоянство.

От редица прашни документи става ясно, че зодията Паяк е била известна и в древна Гърция. С нея са боравели обаче и жреците на друидите. По всичко личи, че зодията е била заличена или забранена в Римската империя. Считали, не без основание, че този знак е опасен и зловещ. Защото родените под знака на Паяка винаги поднасяли на околните непредсказуеми изненади.

В наши дни зодията Паяк представлява една мистериозна и мрачна загадка- твърде нерационална и неправдоподобна, защото и до днес в интервала между 16 май и 12 юли се раждат хора, които нормалният човешки разум не може да проумее докрай. Този тип хора все още минават за вълшебници, магове и гениални творци. В най- лошия случай те са феноменални престъпници и изчадия на Сатаната.

Така или иначе хората, родени под този знак, винаги имат странна, необикновена съдба, белязана понякога от резки, направо невероятни обрати. За да не бъда голословен ще разкажа за няколко “паяци”, които с действията си са смайвали целия свят.

Един от тях е провалилият се с гръм и трясък мошеник Ури Гелер. Преди да бъде изобличен, той бил изследван много обстойно в лабораториите на Стандфордския университет. Парапсихолозите, медиците и физиците, занимавали се с него, не могли да дадат разумно обяснение на “феномена Гелер”. От проведените с него експерименти не могли да направят рационални изводи и заключения. Трябвало да се появи илюзионистът Ранди, който най- подробно и вещо разкрил шмекериите и измамите на Гелер.

Далеч по- интересно явление е психодедективът Петер Хуркос. Той бил ненадминат майстор на психометрията и можел да даде подробно описание на всеки един човек само след едно докосване на някаква негова вещ.

Чрез своите необикновени дарби Петер Хуркос многократно е помагал на полицейските служби по света. Хуркос е описал и разкрил не само прословутия Бостънски удушвач, но и убиеца на Шарон Тейт- зверски убитата съпруга на режисьора Роман Полански.

Той е помагал и на най- обикновени хора, изпаднали в беда.Така например една женица, чийто мъж бил изчезнал безследно, помолила Хуркос за помощ. Той се докоснал до едно палто на съпруга и веднага получил ясно, отчетливо видение. Разбрал веднага, че търсеният мъж се е самоубил и веднага посочил мястото, на което се разиграла трагедията. Полицията била включена веднага в издирването и тя действително открила трупа на посоченото от Хуркос място!

Петер Хуркос е почетен шериф на САЩ, той има удостоверение и от френската полиция, която по този начин му се отплатила за оказаните и услуги.

Хуркос има и далеч по- големи отличия- кралица Юлияна и папа Пий XII също така са се обръщали за помощ към него и са му засвидетелствали своето уважение и благодарност чрез издадените от тях референции.

Има и още нещо крайно комично около фигурата на Хуркос. Нито един собственик на казино, игрален дом или бинго зала в САЩ не го допуска до игралните си маси…

Не по- малко интересни и загадъчни са биографиите на други световно известни “паяци”- певецът Джо Кокър и китаристът на групата “The Who” Пит Таунсенд…

Джо Кокър се прочу с няколко успешни кавър- версии. Позамогнал се от тях, той взел че изхарчил всичките си пари за индустриални количества алкохол и хероин. Заболял много тежко и се лекувал дълго време от тази политоксикомания.  Всички го били отписали, но за всеобщо учудване певецът не само че се излекувал от гибелните си страсти, ами започнал да пее много по- добре от преди. Почти всяка негова песен и до ден днешен мигновено се превръща в хит и се продава в милиони екземпляри по целия свят.

Още по- смайваща е историята на Пит Таунсенд. Той така се пропил, че дори по време на концерти започнал да пада от сцената… При такъв един инцидент тежко наранил главата си. Тогава Пит решил да се лекува…

Обърнал се за помощ към прочутата лекарка Мат Патерсън, излекувала от различни зависимости десетки звезди на шоу бизнеса.

Таунсенд напуснал клиниката и напълно излекуван. Отново станало чудо- посредственият китарист най- неочаквано започнал да композира и създал… първата рок опера, станала известна под името “Томи”. Последвало още едно подобно произведение- рок операта “Квадрофения”!

Друг чудак, роден под знака на Паяка, е англичанинът Робърт Лефтуик. Той минава за най- големия крадец на всички времена. Отличавал се от другите още в училище, защото с лекота запомнял от пръв прочит огромни текстови пасажи. Още тогава забелязал с изумление, че учителите изпитвали само онези деца, към които той тайничко ги насочвал със силата на мисълта си.

Когато пораснал, Лефтуик започнал да използва тази своя дарба за престъпни деяния. Влизал в скъпи бижутерски магазини, избирал си скъпи пръстени и златни часовници, след което преспокойно напускал магазините без да плати. Най- удивителното в случая е това, че продавачите дори не реагирали- те били като сковани от някаква своеобразна форма на телепатична хипноза. В някои случаи Лефтуик водел и свои познати за свидетели. По- късно те потвърждавали пред медиите, че са видели с очите си това истинско чудо.

Нека сега да “прескочим” до Русия. Там и до днес се разправят легенди за “паяка” Волф Месинг. Той стигнал дори дотам, че се обзаложил със самия… Сталин! Басирали се, че каквато и охрана да постави диктаторът около себе си, Месинг ще намери начин да я преодолее.

В уречения ден и час стотици служители на НКВД завардили Кремъл така, че и пиле да не може да прехвръкне.

Какво било удивлението на Сталин, когато не след дълго вратата на кабинета му се отворила и на прага застанал ухиленият до уши Месинг! Последвали правителствени награди, огромни привилегии и нескончаеми турнета из бившия Съветски Съюз..

До ден днешен се смята, че човек много трудно може да се изплъзне от влиянието на “паяците”. Мнозина от тях са оказали влияние върху цялостния исторически процес. Такива “паяци”, не ще и дума, са Джон Кенеди, Далай Лама, папа Йоан Павел II и Симеон Сакскобургготски.

Други интересни и загадъчни хора, родени под този знак, са ясновидецът на Хитлер Ерик Ян Ханусен, Йосип Броз Тито и Рихард Вагнер.

Редно е накрая да спомена и няколко български “паяка”. Човекът, който пръв започна да издава езотерични вестници у нас, е писателят Румен Балабанов. Той също така е роден под знака на Паяка. Великият български илюзионист Васил Николаев- Орфи е роден под същия знак. Неговата причудлива съдба продължи и след смъртта му. Доколкото ми е известно, той е единственият човек, погребан едновременно в два гроба…

Под знака на паяка в крайна сметка е роден и пишещият тези редове, вашият верен слуга Апостол Апостолов.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

Реклами

12 коментара to “Тринадесетата зодия”

 1. Georgi Says:

  Здравейте,г-н Апостолов,
  Отдавна спрях да се доверявам на астрологията,не само защото я няма
  моята зодия (паяка),не само защото не ми е по джоба,а защото от 2000 години никой астролог не си е направил труда да преизчисли мястото на зодиакалните съзвездия.Излиза според астрономите, че зодия Близнаци изобщо не започва от 22 май ,а по-късно.Или и това премълчавате?!Може да не съм прав. Разсъждавам като лаик в тази област,но не вярвам в съвременната астрология.Знанията и са замразени от преди 2000 години и единствения напредък е използването на компютъра.И разберете не отричам астрологията и влиянието на звездите ,а начина на инерпретиране от съвременните астролози.
  Колкото до зодията на Паяка видях знака му преди 20 години на свода на стар Римски мост през р.Тигър на границата между Сирия и Турция и ме озадачи какво прави кръста между зодиакалните знаци.За жалост съм загубил снимките ,които направих тогава.

 2. topastrolog Says:

  Самата фраза „вярвам в астрологията“ звучи смешно, нелепо. А в химията вярвате ли? Вярвате ли в географията? Астрологията е древна НАУЧНА ДИСЦИПЛИНА и за вяра тук и дума не може да става. Но… Вие можете да вярвате в каквото си щете.

  Омръзнало ми е десетилетия наред да обяснявам на невежи хора все едно и също нещо, но въпреки това ще отговоря на въпроса ви. Вие астролозите за идиоти ли ги имате? Те отдавна знаят това, което вие изтъквате. Запомнете! Астролозите работят с таблици на планетите и зодиите, които са съставени от АСТРОНОМИ. Те, разбира се, отчитат всичките тези изменения, които вие визирате.

  Що се отнася до интерпретацията на хороскопа, тук сте прав. Малцина са тези астролози, които правилно тълкуват хороскопите. Това е ахилесовата пета на нашенските астролози. Те не се придържат към канона, изкристализирал през вековете, а импровизират. Това е недопустимо, защото в астрологията ИМПРОВИЗАЦИИ не може да има.

  Един малък пример. При мен Слънцето се намира в полето на професионалната реализация, а това означава САМО едно: такова едно разположение на Слънцето създава предпоставки за НЕВЕРОЯТНИ професионални успехи, за изумителна кариера и житейски възход. На вас предоставям да прецените, дали аз съм се реализирал, дали съм постигнал тези изключителни професионални успехи.

 3. Georgi Says:

  „Вярвам в“ и „доверявам се на“ са различни по същноста си макар и привидно еднакви изрази.Грешката ми беше,че написах „астрологията“
  имайки предвид астролозите.
  А каквито и нови таблици да ползват те,до ден днешен никой от тях
  не каза ,че зодиакалните знаци са изместени и започват не от 22ро
  число (примерно),а от 15то на следващия месец.
  Има и още нещо,Рим е забранил 13тата зодия по някакви причини,сега сме ХХІ век,Рим е провинция на Европа,та какво възпира астролозите
  да върнат изтритата ,но реално съществуваща 13та и да сложат другите по местата им?
  И точно защото НЕ СЪМ НЕВЕЖА не искам мен да ме имат за идиот.
  Попитайте Алена (например),в коя зодия е 5ти Юни за да видите с
  колко осавеременени таблици работят.Погледнете хороскопите в медийте,
  както казвате „срам за професията астролог“
  Разберете ме правилно.Не се заяждам с Вас.Просто напишете един пост
  с инфо за мястото на зодиакалните знаци и коментар за това.

 4. topastrolog Says:

  Само един кръгъл идиот може да си помисли, че драсканиците и брътвежите в медиите са хороскопи. НЯМА ГРУПОВА АСТОРОГИЯ! Хороскопът е личен, индивидуален. Такива хороскопи изготвят само такива големи майстори като мен.

  Уверявам ви, че в бъдеще ще пиша САМО ТОВА, което АЗ сметна за нужно. Съвети не искам, съвети не приемам! Особено от невежи хора. Зопомнете: аз не провеждам курс по ограмотявани на невежи хорица. Аз списвам високо професионален сайт.

  А Алена е толкова астролог, колкото Ути Бъчваров е готвач. Само един кръгъл идиот може да я вземе за астролог. Само един кръгъл идиот може да черпи информацията си от медиите и да се мисли за велик.

  Моля ви да не ми губите времето с такива нелепи дискусии. Те са под моята класа, под моето ниво, под моя формат.

 5. Boriana Says:

  Всичко в сайта Ви е прекрасно! ….но само едно нещо ме подразни-следното изречение „(Пазарната стойност на тези 5 подаръка възлиза на цели 127 лв.!)“. Не оспорвам по никакъв начин Вашите професионални качества, но в днешновреме правите подаръци и казвате колко струват! цинично е на фона на цялата ни мизерия! …..Просто го махнете. Не бъдете до такава степен комерсиален. Българите са душевно болни хора! По-добре на мястото на това изречение поставете някакво пожелание или ако щете благословия! Успех в работата Ви!

 6. Апостол Апостолов Says:

  Виждам, че идиотските български медии са успели да промият и вашия мозък. Българите са много заможни хора- те притежават НЕДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ за стотици хиляди евро. В НИТО ЕДНА ДРУГА европейска страна няма такова нещо. Българите получават вече много добри пари. Повечето от тях почиват в чужбина и карат поне 2 леки коли. Да се говори за „мизерия“ при това положение е направо смешно.

  Ако вие нямате пари, ако вие нямате успехи, това не означава автоматически, че българите са бедни. Няма нито бедност, нито „мизерия“ в България! Крайно време е да навиете часовника си, който е спрял през миналия век. Крайно време е да дойдете на себе си и да видите света такъв, какъвто е.

  А моите безплатни подаръци струват 127 лева! Няма нищо цинично в това! Не се опитвайте да учите по- учените от вас. Аз съм този, който разбира и от астрология, и от маркетинг, защото вече цели 20 години съм на върха. А вие, както става ясно от „нравоучението“ ви , много малко знаете и още по- малко разбирате.

 7. Тянка Керемедчиева Says:

  Г-н Апостолов, и вие като копирате текст не го четете. Във свички сайтове които посетих, текста за „паяка“ е един и съш. Навсякъде (цитирам)
  1…. Зодиака на 13 части, като на зодията Паяк отреждали периода между 16 май и 12 юни

  2. В наши дни зодията Паяк представлява една мистериозна и мрачна загадка- твърде нерационална и неправдоподобна, защото и до днес в интервала между 16 май и 12 юли се раждат хора, които нормалният човешки разум не може да проумее докрай.

  Последно зодията Паяк е до 12 юни или юли?

 8. Апостол Апостолов Says:

  Грешите, драга! Аз нищо не копирам. Аз само публикувам МОИТЕ материали на няколко места. Мога да публикувам МОИТЕ материали когато, където и колкото пъти си искам. Това си е лично моя работа. Това, че вие сте открила моя материал, посветен на зодията „Паяк“, в няколко сайта означава само едно: вие сте много запалена по астрологията. Това първо.

  Второ: човешко е да се греши. Виждам, че съм допуснал правописна грешка. От нея светът няма да пропадне. И така, зодията „Паяк“ е от 16 май до 12 юни.

 9. EsiKa Says:

  Впечатлена съм от 13 зодия, защото само бях чувала откъслячни неща, но никога не съм срещала така подробна информация. Имам един въпрос към вас. Можете ли сега да напишете една под друга зодиите както следват с включената 13 зодия „Паяк“. Интересно ми е като се има и тя предвид коя зодия съм в крайна сметка 🙂 Благодаря ви и ви пожелавам много усмивки и успехи 🙂

 10. Апостол Апостолов Says:

  Овен, Телец, Паяк, Близнаци и т. н. Но… Това вече отдавна е история.

  Съвременната астрология има един по- особен подход към зодията Близнаци. Тук тя различава Кастор- типове и Полукс- типове. По- обстойните обяснения биха взривили рамките на този коментар, затова ви препоръчвам да се запишете в моя курс по професионална астрология.
  Предлагам го в сайта си

  http://www.SuperAstro.net

 11. Апостол Апостолов Says:

  92 % от българите имат недвижима собственост за стотици хиляди евро. 92 % от западноевропейците не притежават нищо. Това са факти, а това че на вас те не ви допадат, няма никакво значение.

 12. Апостол Апостолов Says:

  Безплатни закуски има само в капаните за мишки.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: