Астрологични пророчества

ИСТИНАТА ЗА НОСТРАДАМУС

По ред обясними причини аз не разглеждам историята на астрологията в моя астрологичен сайт www.SuperAstro.net. Не изброявам също така и видните астролози на отминали епохи. Но нищо не ми пречи да сторя това тук, в блога си за астрология, парапсихология и езотерика…

Още Жан- Жак Русо е писал, че един народ, който няма велики хора, си ги измисля. Ние си имаме Джон Атанасов, който не е българин, ама нейсе. Той нищо не е открил, ама нейсе. Важно за нас е да го провъзгласим за български гений.

Съвременна България заприлича на бившия Съветски Съюз, където се твърдеше, че радиото е открито от руснака Попов, парната машина от друг руснак и т. н.

Това безумие не е наш или съветски „патент”. То шества по света столетия наред. Една кохорта от долнопробни шмекери от векове насам раздухва истинска истерия около Нострадамус. Всичките тези тарикати в хор твърдят, че стихосбирката на този велик лекар и астролог, озаглавена „Столетия”, крие тайнствени послания и пророчества.

Истината е, че тези неизмиращи ментарджии години наред се изхранват на гърба на великия лекар и астролог. Те все търсят тайнствения смисъл, намират го, тълкуват го и ни го сервират под една или друга форма. И лапат ли, лапат от продажбите на техните книги…

„Тълкувателите” много старателно крият един малко известен факт: по времето на Нострадамус планетите Уран, Нептун и Плутон, които са де факто планети на внезапните метаморфози, илюзиите и катастрофите, все още не са били открити. Никой не е в състояние да направи каквито и да било прогнози, ако не се съобразява с Уран. Та така, дори Нострадамус да е закодирал някакви пророчества в стиховете си, то те със сигурност не са верни.

За да не бъда голословен, ще се спра на един пример. Цитирам Нострадамус дословно: „Дете ще се роди с два зъба в устата, когато над Париж ще се изсипе дъжд от камъни. Малко след това няма да има нито жито, нито ечемик, за да се нахранят гладните.”

Ако някой се интересува от времето, през което ще се разиграят описаните събития, редно е да цитирам отново Нострадамус: „В годината 1999- а, на седмия месец, от небето ще дойде един ужасен водач, в който ще се въплати великият Атила. Преди и след това войните ще бъдат най- жестоки.”

Сега, когато тази година е вече в историята, ние разбираме, че горните стихове са една пълна нелепица. Нострадамус чисто и просто е сгрешил. По- горе обясних защо  това е така. Но!… Тълкувателите му няма да си посипят главата с пепел. Те няма да замлъкнат. Защото много добре знаят, че мошениците  ще измрат едва тогава, когато измрат и баламите. А кога ли ще стане това?!…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

Advertisements

2 Коментари to “Астрологични пророчества”

  1. stoedin Says:

    И какво ви кара да мислите, че Нострадамус е бил астролог и е правел предсказания на базата на астрологични методи?

  2. topastrolog Says:

    Има исторически доказани факти, че освен с медицина Нострадамус се е занимавал и астрология. Фактите са повече от ОЧЕВАДНИ, защото той е превел хороскопи ИЗКЛЮЧИТЕЛНО И САМО на короновани лица. И на техните деца. Голяма част от тези хороскопи са запазени и до днес.

    Това че е „обслужвал“ такива люде, го предпазило от преждевременна, насилствена смърт. Защото инквизицията го задържала заради неговите гадателства, но короновани глави от цяла Европа се намесили и го спасили от кладата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: